微信刷题,考证常用
  • 所属考试大学英语六级试题库
  • 试题题型【阅读理解 Section C】
试题内容

     Uke a tired marriage.the relationship between libraries and publishers has long been reassuringly dull.E—books,however,are causing heartache.

  Libraries know they need digital wares if they are to remain relevant,but many publishers are too careful about piracy and lost sales to c0.operate.Among the big six.only Random   House and HarperCollins license e-books with most libraries.The others have either denied requests or are reluctantly experimenting.

  Publishers are wise to be nervous.Owners of e.readers are exactly the customers they need:book—lovers with money-neither the devices nor broadband connections come cheap.If these wonderful people switch to borrowing e-books instead of buying them,what then?

  Electronic borrowing is awfully convenient.Unlike printed books.which must be checked out and

  returned to a physical library miles from where you live,book files can be downloaded at home.Digital library catalogues are often browsed at night.from a comfortable sofa.The files disappear from the device when they are due.

  Awkwardly for publishers,buying an e—book costs more than renting one but offers little extra value.

  You cannot resell it。lend it to a friend or burn it to stay warm.Owning a book is useful if you want to savor(品尝)it repeatedly,but who reads“Fifty Shades of Grey”twice?

  E-1ending is not simple.however.There are lots of different and often incompatible e-book formats,devices and licences.Most libraries use a company called Over Drive,a global distributor that secures rights from publishers and provides e-books and audio files in every format.Yet publishers and libraries are worried by Over Drive’s market dominance,as the company can increasingly dictate fees and conditions.

  Library boosters argue that book borrowers are also book buyers,and that libraries are vital spaces for readers to discover new work.Many were.cheered by a recent Pew survey,which found that more than half of Americans with Horary cards say they prefer to buy their e-books.But the report also noted that few people know that e-books are available at most libraries,and that popular titles often involve long waiting lists,which may be what inspires people to buy.

  So publishers keep adjusting their lending arrangements in:search of the right balance.Random House raised its licensing prices earlier this year,and Harper Collins limits libraries to lending its titles 26 times.

  Hachita is engaged in some secret experiments,and the others are watching with held breath.In Britain the government will soon announce a review of the matter.The story of the library e-book is a nail-biter.

1.[单选题]What can be inferred from the fast paragraph?
  • A.Libraries are eager to keep relationship with publishers.
  • B.Several publishers have sold e-books to most libraries.
  • C.Libraries care too much about piracy and book sales.
  • D.Most publishers hesitate to cooperate with libraries.
  • 解题思路:推理判断题。本题考查对文章第一段的理解。在六大出版商中,只有兰登书屋和哈珀科林斯出版集团将电子书授权给了大多数图书馆,其他出版商有的表示拒绝,有的则在勉强试探当中,故答案为D)。 A)“图书馆急于与出版商保持联系”,第一段开头指出,图书馆与出版商的关系平淡如水而不是急于保持联系,故排除;B)“一些出版商已经将电子书出售给大部分图书馆了”,最后一句已经指出只有两家出版集团将电子书授权给了大多数图书馆,故排除;c)“图书馆太注重盗版和销量了”,注重盗版和销量的是出版商,故排除。
2.[单选题]What do we learn about Over Drive?
  • A.It has the privilege to offer readers various brands of e-readers.
  • B.It distributes e-books and audio files to publishers.
  • C.Its market dominance threatens publishers and libraries.
  • D.It devotes itself to improving conditions of e.book market.
  • 解题思路:推理判断题。本题考查对超速档的认识和理解。出版商和图书馆也因此对超速档在市场上独占鳌头感到担忧,因为这样一来它就可以逐渐控制费用、提出条件,故答案为C)。A)“它享有给读者提供多种电子读物的特权”,出版商也可以提供,这不是超速档所特有的优势,故排除;B)“它将电子书和音频文件分销给出版商”,由本段第二句得出,超速档从出版商那里购买版权,逻辑错误,故排除;D)“它致力于提升电子书的市场环境”,由本段最后一句可知,超速档可能逐步垄断市场,因而不利于市场竞争,故排除。
3.[单选题]According to the recent Pew survey,_____.
  • A.more than half of Americans choose e-books over physical copies
  • B.people with library cards advocate borrowing rather than buying books
  • C.people with library cards have to wait to borrow popular e-books
  • D.the desire to collect a popular book inspires people to buy it
  • 解题思路:事实细节题。本题考查对最近皮尤研究的结论的理解。这份调查发现,很少有人知道大多数图书馆里也有电子书资源,而且热门书的后面总是跟着长长的借阅预约名单,这或许就是促使人们买书的原因,故答案为C)。A)“超过一半的美国人选择电子书而不是纸质版本的”、B)“有借阅证的人提倡借阅而不是买书”,由本段第二句可知,是超过一半持有借阅证的美国人喜欢买电子书,主语范围扩大,而且是更喜欢购买而不是借阅,故均排除;D)“收藏一本受欢迎的书的渴望促使人们去购买”与原文意思不符,故排除。
4.[单选题]What does the author say about electronic borrowing?
  • A.It call help save readers’expenses on devices and broadband connections.
  • B.It needs checking out and returning to the library via the Intemet.
  • C.It enables readers to resell the book files or lend them to friends.
  • D.It has a time limit for the book files downloader on the device.
  • 解题思路:事实细节题。本题考查有关电子借阅的细节。到期的文件会自动从阅读设备上消失,故答案为D)。A)“电子借阅可以帮助读者节省设备和宽带连接的费用”,第二段第二句只是提到阅读设备和宽带都不便宜,属于推断过度,故排除;B)“需要通过网络结账并传回给图书馆”原文中未提及,故排除;C)“它使得读者将书本转借或者卖给朋友”,由第四段第二句可知,电子书不能再次转借或出售给朋友,故排除。
5.[单选题]By“a nail-biter”(Line 4,Para.7),the author suggests that_____.
  • A.it’s urgent for Librairies to cooperate with publishers
  • B.publishers have many secret experiments to conduct
  • C.it’s impossible for publishers to distribute e-books to libraries
  • D.many problems about e-book lending need to be solved
  • 解题思路:语义理解题。本题考查对“a nail.biter”的理解。末段前两句指出,出版商们通过调整借阅策略以寻求平衡。兰登书屋在今年早些时候提高了授权费;哈珀科林斯把图书馆出借的次数限制在26次以内。最后两句提到,英国政府很快会宣告一项相关审核,图书馆与电子书的故事还在紧张地进行着。由此推知,关于电子书借阅还有很多问题有待解决,故答案为D)。A)“图书馆需要尽快与出版商合作”,作者没表明此观点,故排除;B)“出版商有许多秘密实验要进行”,由末段第二句可知,进行某些实验的只有阿歇特图书出版集团,其他出版商均在观望,故排除;C)“出版商不可能将电子书经销给图书馆”,作者没有表述此观点,反而鼓励两者合作,故排除。
大学英语六级在线题库
  • 参考答案:D,C,C,D,D
document.write ('');