微信刷题,考证常用
  • 试题题型【阅读理解】
试题内容
      Deep down in the sea, Oliver ,a little octopus(章鱼) sat on the floor covered with sand, bored and upset. He watched pretty fish swimming in and out of rocks, which were laughing and dancing in the sea. “Why am I so different?” he said to himself sadly.
      “You are an octopus, Oliver. That’s special.” The sweet voice of Cherub,  beautiful purple angelfish(神仙鱼), always made Oliver feel better. Oliver looked up at the purple angelfish and smiled. Cherub suggested, “Let’s play hide-and-seek(捉迷藏).” They were having so much fun that they didn’t realize they had swum far from home. Suddenly, Cherub saw a large shark(鲨鱼)swimming above them. “It was Big White… the biggest , scariest shark in the sea,” she shouted to Oliver. Cherub looked at Big White hopelessly. And idea came to Oliver. He quickly sprayed(喷射)a very dark cloud of black water to the shark’s eyes. Then Oliver and Cherub escaped and got home safely.
      “Are you OK?” ask Oliver. Cherub laughed happily, “That was the most interesting trip ever! you save me just now, Oliver. I am lucky to have you as my friend!” Oliver’s face turned red. “I guess being different can be pretty cool in some situations,” Oliver said. “That is what I tried to tell you,” Cherub smiled.
1.[单选题]Cherub was brave and clam when she faced the unexpected danger.
  • A.T
  • B.F
  • 解题思路:由第二段中Cherub looked at Big White hopelessly. And idea came to Oliver. He quickly sprayed(喷射)a very dark cloud of black water to the shark’s eyes. Then Oliver and Cherub escaped and got home safely.可知神仙鱼Cherub看到大白鲨后很绝望,章鱼Oliver想出了注意,并让他们两个成功脱险,故推知Oliver面对危险表现勇敢和平静而不是Cherub,故此句表述错误。
2.[单选题]Oliver’s quick mind and action saved Oliver himself and Cherub.
  • A.T
  • B.F
  • 解题思路:由第二段中And idea came to Oliver. He quickly sprayed(喷射)a very dark cloud of black water to the shark’s eyes. Then Oliver and Cherub escaped and got home safely.可知此句表述正确。
3.[单选题]From this passage, we know we have our own advantages in all situations, though we are different.
  • A.T
  • B.F
  • 解题思路:主旨大意题。由第三段中I guess being different can be pretty cool in some situations我们知道在一些情况下每人都有自己的优点,而不是在所有情况下,故表述错误
4.[单选题]Oliver and Cherub were enjoying themselves when Cherub noticed Big White swimming above them.
  • A.T
  • B.F
  • 解题思路:细节理解题。由第二段中They were having so much fun that they didn’t realize they had swum far from home. Suddenly, Cherub saw a large shark(鲨鱼)swimming above them.可知此句表述正确
5.[单选题]In the beginning , Oliver laughed when he say pretty fish swimming around him.
  • A.T
  • B.F
  • 解题思路:细节理解题。由第一段中He watched pretty fish swimming in and out of rocks, which were laughing and dancing in the sea.可知此句表述错误
  • 参考答案:B,A,B,A,B
document.write ('');